11-12-12

BS IZEGEM

Op maandag 3 december  trokken we richting Roeselare met onze bakpietjes in spé.
We mochten daar eens lekker onze handen vuilmaken bij het kneden van het deeg om klaaskoeken te maken.
 

Aan elke tafel stond er iemand klaar om ons te helpen. Dat vonden onze kleine bakpietjes zalig!

 

       

Na het maken van het deeg, eerst onze plakhandjes wassen…

 

… en dan een lekker taartje proeven…

  

Toen kregen we te zien dat we een grote bol deeg konden omtoveren tot wel 30 kleine bolletjes met een speciale tovermachine.  Je moest wel al goede spieren hebben om dat te kunnen doen.

 

Nu mochten we onze bolletjes tot worstjes rollen, een hoofdje snijden met onze hand en met de schaar armen en benen knippen. Dan nog even insmeren met eimengsel en ze zijn klaar om te rijzen.

 

 

Er werd ons dan ook getoond waar ons deeg wat zou groeien nl. in de rijskast, waar we allen ook eens in mochten staan. We waren duidelijk wat groter geworden toen we er weer uit kwamen.
 

Tijdens dit proces kregen we een rondleiding in de volledige bakkerij: de koelkast en de diepvries (waar we volledig in konden staan), de chocolaterie, de taartenbakkerij, de koekenbakkerij,… 

 

En dan waren onze mannetjes klaar om in de supergrote oven te stoppen… 10 minuutjes wachten… en klaar waren de super vele, heerlijk lekkere klaaskoeken!

 

Dankuwel dat we op bezoek mochten komen, we komen zeker nog eens terug!

En nog dikke zoenen van onze bakpietjes voor de lekkere koeken en broodjes

De commentaren zijn gesloten.