01-02-12

Februari 2012

De bakkerij zal  volledig

in de sfeer van Valentijn kleuren.

Met een themaverkoop

op 10 februari in onze winkel.

Tot dan!

De winkel is elke vrijdag open van

11.30u tot 15.15u tijdens het schooljaar.

 

Valentijns Harten



1)    Recept

1kg bloem
90g gist
2 eieren
420g melk
100g suiker
17g zout
150g boter
20g citroenrasp
100g marsepein 1/1
400g gewassen rozijnen

2)    Deegbereiding

-    deeg kneden 800 toeren
-    De marsepein en boter tesamen mengen en half weg het kneden toevoegen.

3)    Deegverwerking
    
-    Voorrijs 30 min.
-    De vruchten kort ondermengen.
-    Tweede voorrijs 15 min.
-    Deegstukken uitrollen 1cm dikte en harten uisteken 2st voor 1 hart.
-    Op bakplaatplaatsen en vulling op doen ½ BBC ½ frangipane.
-     2de deegstuk op de vulling en instrijken met ei en amandelen.
-    Na rijs 45 min.

4)    Afbakken
-    Bij een temperatuur van 200°C.
-    Baktijd afhankelijk van de grootte van de vormen

13:42 Gepost in school | Commentaren (0) |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.