10-02-11

Chocoladen wereldbeker voor Rode Duivels

 

IMG_4199.jpg

 

De Duivels mogen hun tanden zetten in dit mooie geschenk. 

In het Crown Plaza hotel, waar de Rode Duivels in afzondering zaten in afwachting van hun wedstrijd tegen Finland, overhandigden leerkrachten Birger Vandamme, Sam Lapere en Nancy Lagae  hen een chocoladen replica van de fameuze wereldbeker. Voetbalbondsvoorzitter François De Keersmaecker en bondscoach Georges Leekens namen de wereldbeker met veel smaak in ontvangst.

'Hart onder de riem'

'Ooit speelden de Rode Duivels testwedstrijden om het wereldkampioenschap te behalen. Dat werd geen succes, maar toen al ontstond het idee om een wereldbeker in chocolade te maken om de Duivels een hart onder de riem te steken. Door verbouwingen in de afdeling bakkerij in de school werd het idee uitgesteld, maar met de nieuwe interland hebben we dan toch de Rode Duivels met de creatie kunnen ondersteunen', vertelt Nancy Lagae, technisch adviseur van de bakkersafdeling. 'De leerlingen hebben het stuk zelf ontworpen en gerealiseerd. Hopelijk kunnen de Duivels de beker in 2014 inruilen voor het echte exemplaar. En als het niet lukt, hebben ze er sowieso toch al eentje',.

'Gecharmeerd'

De leerlingen en leerkrachten zakten dinsdagavond af naar het hotel van de Duivels. 'De chocoladebeker werd er hartelijk in ontvangst genomen. Helaas konden we slechts met een beperkte delegatie de beker overhandigen. Een aantal leerlingen moesten jammer genoeg buiten wachten. Bondsvoorzitter Dekeersmaecker en bondscoach Leekens waren alvast gecharmeerd door onze actie. Ze beloofden de wereldbeker een speciale plek te geven.'

 

 

19:21 Gepost in school | Commentaren (1) |  Facebook